5 tips om je huis of appartement sneller te verkopen

Je huis snel verkopen is de droom van iedere verkoper. Maar er zijn veel factoren die de snelheid van een verkoop bepalen. Daarnaast moet je ook rekening houden met enkele belangrijke stappen. Hoe verkoop ik mijn huis het snelst? Deze 5 praktische tips helpen je op weg!

1. Bepaal een correcte, realistische prijs

Een goede schatting van je huis of appartement is cruciaal. Geen beter verkoopargument dan een correcte, aantrekkelijke prijs. Het budget is de belangrijkste voorwaarde voor kopers bij de huizenjacht. Onrealistisch hoge prijzen kunnen ervoor zorgen dat potentiële kopers niet eens klikken op je woning. Zorg er dus voor dat je niemand afschrikt door een te hoge vraagprijs. Voor een droomhuis durven kopers hun maximumprijs wel eens verhogen, maar daarvoor moeten ze de woning natuurlijk wel eerst te zien krijgen.

De juiste prijs

Er bestaat niet zoiets als ‘dé juiste prijs’. De prijs van een woning is wat iemand bereid is ervoor te betalen. Die kan hoger of lager zijn dan jouw verwachting. Overschatting van je eigen woning, doordat je huis of appartement een emotionele waarde voor je heeft, zorgt vaak voor te hoge vraagprijzen. Daarom moet je zo objectief mogelijk je eigen prijs bepalen.

Hou rekening met volgende factoren: ligging, type woning, de oppervlakte, het aantal slaapkamers, de staat waarin het zich bevindt en de aanwezigheid van een tuin of terras.

2. De populairste verkoopkanalen selecteren

Het juiste publiek voor je woning vinden gaat hand in hand met het juiste verkoopkanaal. Hoe bereik je een zo groot mogelijk publiek om je huis te verkopen? Of beter: waar vind je het grootste aanbod en de meeste bezoekers?

Je huis of appartement op Immo-sites

Bijna iedereen die op zoek gaat naar een woning zal eerst een vastgoedsite bezoeken. Immoweb is ongetwijfeld de grootste immosite van Vlaanderen en België. Immoweb is niet de goedkoopste zoekertjessite op de markt, maar het kan met gemiddeld meer dan 150.000 panden in het aanbod niet ontbreken in je verkoopstrategie. Daarnaast zijn er spelers zoals Zimmo.be, Realo, Immo.Vlan en 2dehands.be.

Plaats je huis of appartement niet zomaar op alle immo-sites die je online vindt, maar kies voor de allergrootste speler(s) (op dit moment Immoweb) en plaats je woning op andere gratis websites. Kopers zoeken vaak op meerdere immo-sites tegelijk, maar houden op de langere termijn meestal vast aan één kanaal die ze vaak bezoeken.

Je woning op sociale media plaatsen

Iedereen heeft wel al eens een woning zien verschijnen in zijn of haar Facebook tijdlijn. Social media is dan ook een van de betere manieren om je huis of appartement te promoten in je buurt en onder vrienden en kennissen. Deel je zoekertje dus zeker ook online en moedig anderen aan hetzelfde te doen.

Dit kan zorgen voor de nodige mond-aan-mond reclame en het verhoogd zo je kansen om je huis te verkopen. Facebook heeft ook de functie Facebook Marketplace (Marktplaats), waar gebruikers vrij producten kunnen aanbieden. Je kan je woning hier ook eenvoudig en gratis plaatsen om nog meer mensen te bereiken.

3. Schets een correct en compleet beeld van je woning

Naast foto’s en video’s is de beschrijving van je woning zowat het allerbelangrijkste deel van je advertentie of website. Om mensen echt te overtuigen om een kijkje te komen nemen, moet je alle mogelijke beschikbare informatie aanbieden. Dit begint bij de basisinformatie zoals:

  • Aantal slaapkamers
  • Faciliteiten (bad, douche, wc, …)
  • Totale en bewoonbare oppervlakte
  • Oppervlakte tuin, terras
  • Garage, parking
  • Bouwjaar / renovatiejaar

Ligging en officiële documenten

Naast de basiseigenschappen van de woning is de beschrijving van de ligging cruciaal. Benadruk alles positieve punten aan de ligging van je woning zoals supermarkten, scholen, restaurants, cafés en openbaar vervoer in de buurt. Ook de stedelijke of groene ligging, bereikbaarheid met de wagen en interessante fietsverbindingen horen hierbij.

Wil je je adres niet meteen meedelen? Dat kan om privacyredenen een goede keuze zijn. Maar een adres zorgt voor het nodige vertrouwen en geeft mensen de kans om zelf verder op onderzoek uit te gaan. Wat leidt tot een nog beter geïnformeerde bezoeker.

Daarnaast creëer je een gevoel van vertrouwen door enkele officiële documenten, attesten en beoordelingen mee te geven over je huis of appartement. Denk daarbij aan de EPC-waarde vanop het energieprestatiecertificaat en het keuringsattest van de elektriciteit. Zo weten potentiële kopers meteen dat ze te maken krijgen met een verkoper die handelt zoals het hoort en hoe duurzaam de woning is. Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker criterium voor kopers.

Win tijd met eerlijkheid

Stel jezelf ook vaak de vraag “wat zou ik zeker willen weten als ik een huis zou kopen?”. Vul de ontbrekende vragen in op je omschrijving. Wees altijd eerlijk en volledig. Een goed geïnformeerde bezoeker, is een waardevolle potentiële koper. Schrijf dus geen misleidende teksten of stel de zaken niet mooier voor dan ze zijn. Je zal misschien meer bezoekers aantrekken, maar de kans dat ze effectief overgaan tot een bod zal veel kleiner zijn. Zo verdoe je de tijd van je bezoeker en jezelf.

4. Maak prachtige foto’s van je woning

Wie een huis wil verkopen kan niet zonder prachtig foto’s. Foto’s zijn hét uitgangsbord en bijgevolg de eerste indruk van je woning voor potentiële kopers. Neem dus zeker voldoende tijd om foto’s te maken die mooi en uitnodigend zijn. Kwalitatieve foto’s kunnen het verschil maken tussen een bezoek of geen bezoek.

Licht en ruimte

De beste foto’s benadrukken de ruimte en lichtinval van je huis of appartement. Trek dus al je gordijnen en rolluiken open, ruim je kamers op en verplaats desnoods je meubels om meer ruimte te creëren. Het is een ingrijpende taak, maar het maakt een wereld van verschil voor het fotoresultaat. Wees ook niet té proper. Een foto mag huiselijk zijn. Een strakke foto zonder veel meubelen, zoals een leefruimte zonder zetel, komt minder geloofwaardig over.

Is de ruimte eerder donker? Zorg dan voor meer licht door alle lichten aan te steken en zelfs door kaarsen te branden. Een heldere dag zorgt voor het beste resultaat. Je wacht dus best op een zonnig moment.

5. Bereid je goed voor op een bezoek

Hét moment waarop het moet gebeuren: het huisbezoek. Denk niet “Ja maar, ik ben toch geen verkoper?”. Zie het net als je sterkte. Jij kent de woning en de buurt door en door. Er is dus niemand beter geschikt om iemand door de woning te loodsen dan jijzelf!

Bereid je goed voor door alle benodigde documenten klaar te leggen zodat de kandidaat-koper een goed overzicht heeft van alle documenten zoals het energieprestatiecertificaat ofwel het EPC-attest, het keuringsattest van de elektriciteit en in sommige gevallen ook de stedenbouwkundige gegevens en eventuele vergunningen die eenvoudig te verkrijgen zijn via je notaris.

Denk aan de timing

Heb je meer dan één geïnteresseerde kandidaat? Plan de bezoeken dan kort na elkaar in. Op die manier lijkt de woning zeer populair en zullen kandidaat-kopers sneller geneigd zijn om een bod uit te brengen. Zorg er tegelijkertijd voor dat je voldoende tijd hebt om iedereen goed rond te leiden en te informeren.

Kies ook zorgvuldig het moment van de bezichtigingen. Organiseer bijvoorbeeld geen rondleiding wanneer het druk is in je straat, je lawaaierige buren thuis zijn of er nauwelijks zon is in en rond de woning. Zorg er ook voor dat je woning goed verlucht is om ongewenste of muffe geuren te vermijden. Ruim op en leg waardevolle en heel persoonlijke spullen op een veilige plek.

Richt je huis of appartement in zoals je zelf een gezellige avond thuis zou spenderen. Brand enkele kaarsen, zet de sfeerverlichting en een eventuele haard aan. Werk met planten, bloemen en zelfs met een lekkere kop koffie en een versgebakken ovenbroodje. De heerlijke geur zorgt voor een nog huiselijker gevoel voor je bezoekers.

Conclusie: elke woning is uniek

Iedere verkoper zegt “ik wil mijn huis snel verkopen”. Maar de ene woning zal meer inspanning en tijd nodig hebben dan de andere om aantrekkelijk te zijn voor de juiste koper. Maar met bovenstaande tips en een gezonde portie geduld geraakt je huis of appartement gegarandeerd verkocht.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe een huis verkopen uit de hand?

Als eigenaar kan je zelf je huis verkopen via immo websites en een verkoopovereenkomst of compromis opstellen. Je kan je ook laten begeleiden door een notaris. De notariskosten zijn voor de uiteindelijke koper.

Hoe kan ik mijn huis zelf verkopen?

Contacteer een notaris om je te laten begeleiden en om alles goed voor te bereiden. Daarna kan je je huis correct laten schatten, promoten op de populairste immosites, kopers rondleiden en de verkoopovereenkomst sluiten.